En İyi Android Uygulamaları – Sosyal Medya

En İyi Android Uygulamaları – Sosyal Medya

Akıllı bir cihaz içerisinde yer alması gereken olmazsa olmaz uygulamalar arasında artık sosyal medya da yer alıyor. Gündemi takip etmek, zaman geçirmek, çevreniz ile etkileşime geçmek ve daha birçok işleve sahip olan sosyal medya uygulamaları arasından dört tanesini sizin için listeledik. Bunların haricinde birçok sosyal medya uygulaması olduğunu hatırlatalım.

instagram

Instagram

Sosyal medya uygulaması önerilerimizin ilk sırasında dünyanın en popüler platformlarından birisi olan Instagram yer alıyor. Fotoğraf ve video paylaşımına olanak sağlayan Instagram, daha birçok özelliğe sahip. Anılarınızı paylaşmak ve keyifli zaman geçirmek isteyenler için harika bir uygulama olduğunu belirtmek gerek.

Instagram’ın başlıca araçları Hikayeler ve Reels oluyor. Instagram kullanıcıları, 24 saat içerisinde kaybolabilecek gönderiler olan Hikayeler ile günlük paylaşımlar yapabiliyor. Buna ek olarak Reels isimli kısa videolar ile Instagram kullanıcıları yaratıcılıklarını sergiliyor. Tamamen ücretsiz bir uygulama olan Instagram şimdiye kadar karşınıza çıkmadıysa incelemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

tiktok logo

TikTok

Seveni kadar sevmeyeni olsa da TikTok günümüzün en başarılı sosyal medya projelerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Her gün milyonlarca kişinin kullandığı bu sosyal medya uygulamasına da göz atabilirsiniz. Temel amacı kısa süreli dikey videolar paylaşmak olan TikTok kullanıcıları etkileme konusunda oldukça başarılı.

TikTok üyesi olan her kullanıcının video paylaşımı yapabileceğini unutmayın. Aynı zamanda bu platformda da arkadaşlarınızla mesajlaşabilir ve beğendiğiniz içerikleri birbirinize gönderebilirsiniz. Üstelik TikTok kullanan bir arkadaşınız var ise bu uygulamanın çok daha eğlenceli hale geldiğini belirtelim. Öyle ki farkında olmadan saatlerinizi bile TikTok karşısında geçirebilirsiniz.

whatsapp

WhatsApp

Bir mesajlaşma uygulaması olsa da sosyal medya kategorisine dahil de edebileceğimiz WhatsApp ile devam ediyoruz. 5 milyarı aşkın sayıda Google Play Store üzerinden indirilmiş olan WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından.

Temel olarak WhatsApp, mesajlaşma, dosya, fotoğraf ve video gönderimi, görüntülü ve sesli arama gibi özelliklere sahip bir uygulama. Tamamen ücretsiz bir uygulama olan WhatsApp, birçok kullanıcının bir numaralı tercihi. Eğer çevrenizde WhatsApp kullanan kişiler varsa uygulamayı indirmek, onlarla iletişime geçmenin iyi bir yöntemi olabilir.

twitter

Twitter

Sosyal medya uygulamaları arasında, özellikle ülkemizde yoğun bir şekilde kullanılan Twitter da yer alıyor. Gündemi takip etmek ve aklınızdan geçenleri aktarmak için Twitter bir numaralı sosyal medya uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.



280 karakterden oluşan mesajlar yani Tweetler paylaşabildiğiniz bu platform, akıştan geri kalmamanızı sağlayacak. Bunun haricinde video ve fotoğraf paylaşımı, günlük trendler, popüler konular, sesli sohbet odaları gibi özellikler sayesinde Twitter, kullanıcılarına onlarca araç sunuyor. Tamamen ücretsiz bir platform olan Twitter, göz atmanız gereken sosyal medya araçlarından birisi.


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url