En İyi 5 Dizi 5

21. Vikings (IMDb: 8.6)

Kanada-İrlanda ortak yapımı, tarihsel drama türünde bir televizyon dizisi olan Vikings, cesur bir savaşçı Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü konu alıyor. Vikingler’in ilgi çekici kültürünü, yaşayış biçimlerini ve efsanelerini, tarihsel verilere dayanarak ele alan dizi, produksyon kalitesi, oyunculuk ve senaryoya biraz daha titizlenseymiş keşke demeden de geçemiyoruz. Şu anda yayınlanmış 5 sezonu var. Bölümleri ortalama 45 dakika sürüyor.

Tür: Dönem, Savaş

IMDb: 8.6 Rotten Tomatoes: %89 Google: %96 Biz Evde Yokuz: 6

22. Mindhunter (IMDb: 8.6)

Mindhunter, 1970’lerde geliştirdikleri sorgulama ve analiz teknikleriyle tipik seri katil profilinin çıkarılmasında öncü olan iki FBI ajanının suçlularla yaptıkları mülakatlar ve cinayet çözümlemelerini işliyor. David Fincher‘ın dizinin yapımcılarından olduğu dizinin şu an 2. sezonu yayında. Ortalama bölüm süresinin 45 dakika olduğu dizinin üçüncü sezonunun ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.

Tür: Suç, Dram

IMDb: 8.6 Rotten Tomatoes: %95 Google: %96 Biz Evde Yokuz: Loading… (Daha tüm sezonları bitirmedik)

23. Love, Death & Robots (IMDb: 8.6)

Love, Death & Robots, David Fincher’ın da aralarında bulunduğu yapımcı kadrosu ile öne çıkan, bilimkurgudan fantastiğe, dramdan komediye birçok farklı türlerde, robotların başrolde olduğu bölümler sunan bir antoloji dizi. 18 kısa bölümden oluşan ilk sezonunun ardından ikinci sezonu da çıktı. Fakat ilk sezonu kadar başarılı bulmadık.

Tür: Animasyon, Antoloji

IMDb: 8.6 Rotten Tomatoes: %89 Google: %96 Biz Evde Yokuz: 8.5

24. Chef’s Table (IMDb: 8.6)

Chef’s Table, dünyanın dört bir yanından dünyaca ünlü şefleri, restoranları ve onların hikayelerini mercek altına alan, bir yandan da karnınızı açıktıran bir belgesel dizi. Chef’s Table‘ın bizim için en büyük sürprizi ise 5. sezonunda bir bölümü, Kadıköy’deki Çiya ve onun şefi Musa Dağdeviren’e ayırmış olması. Chef’s Table’ın şu anda 6 sezonu var. Her bölüm ortalama 45-55 dakika arasında sürüyor.

Tür: Belgesel, Gastronomi

IMDb: 8.6 Rotten Tomatoes: %81 Google: %94 Biz Evde Yokuz: 7

25. Bir Başkadır (IMDb: 8.6)

Bir Başkadır yayımlandığı zamanda olay yaratan, çok ses getiren, Berkun Oya’nın yazıp yönettiği başarılı bir Türk yapımı. Aynı anda birbiri ile bağlantılı birçok karakterin yaşamlarından birer kesit veren dizide çok gerçek karakterler var ve hepsi de çok iyi oyunculuklar sergiliyor. Her karakter gerçekten toplumda var olan karşımıza çıkan insanlar. Dizi objektif bir şekilde gerçeğe en yakın Türkiye portresi çiziyor. Ferdi Özbeğen müzikleri de diziye nostaljik bir renk katıyor. Tek sezonluk bir mini dizi. Toplam 8 bölümü var ve bölümler ortalama 1 saat sürüyor.

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url