En İyi 5 Dizi 4

16. Dark (IMDb: 8.7)

Oldukça karmaşık ilişkiler ağı ile örülü bir yapım olan Dark, zamanın 33 yılda bir kendini tekrar ettiği Winden kasabasında yaşayan insanların, üç ayrı zaman diliminde yaşadıklarını konu alan bir bilimkurgu dizisi. Dizinin Alman yapımı ve Almanca olduğunun da altını çizelim. Şu anda yayınlanmış 2 sezonu var. İkinci sezonunda, dördüncü bir zaman dilimindeki olaylar ve karakterler de hikayeye ekleniyor o nedenle iki sezonu peş peşe izlemek isteyebilirsiniz. Böylece kim kimdi karıştırmamış olursunuz. Bölümler ortalama 55 dakika. Dizinin üçüncü sezonunun, en erken 2020’de yayınlanması bekleniyor.

Tür: Bilim Kurgu, Gizem

IMDb: 8.7 Rotten Tomatoes: %94 Google: %96 Biz Evde Yokuz: 8.5

17. The Crown (IMDb: 8.7)

En pahalı Netflix yapımlarından olan The Crown, Birleşik Krallık’ın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth’in yaşamına ve İngiliz monarşisinde kapalı kapılar ardında gelişen olaylara odaklanıyor. Kraliçenin gençlik yıllarını Claire Foy canlandırırken, orta yaşlılığını ise Olivia Colman canlandırıyor. 5. sezonda kraliçeyi canlandıracak isim ise Imelda Staunton olarak açıklandı. Şu anda yayınlanmış 3 sezonu var. Bölümler ortalama 1 saat. Dizinin dördüncü sezonunun, en erken 2020’de yayınlanması bekleniyor.

Tür: Dönem, Dram, Politik

IMDb: 8.7 Rotten Tomatoes: %90 Google: %95 Biz Evde Yokuz: 8.5

18. Anne With An E (IMDb: 8.7)

Anne with an E, Lucy Maud Montgomery’nin klasik çocuk edebiyatı Yeşilin Kızı Anne’den uyarlanan Kanadalı bir televizyon dizisi. Anne ve babasını kaybeden, Polyana misali sevgi dolu bir kalbi olan Anne Shirley’nin hikayesini ve onun Green Gables kasabasındaki yeni hayatını konu ediyor. Toplam 3 sezonu var. Bölümler ortalama 1 saat kadar sürüyor.

Tür: Dönem, Dram

IMDb: 8.7 Rotten Tomatoes: %90 Google: %97 Biz Evde Yokuz:

19. Downton Abbey (IMDb: 8.7)

İşte İngiliz aksanına hayranlık duyacağınız bir İngiliz yapımı daha. Downton Abbey, 1912’den 1920’lere kadar Downton Malikanesi’nde yaşayan Crawley Ailesi ve malikane çalışanlarının hayatını konu alıyor. 15 Nisan 1912’de Titanik’in buzdağına çarpması ile başlayan dizide, politik olaylar, aile içi entrikalar, kadın hakları, miras durumları, sınıf farklılıkları ve eşitsizlikleri, monarşinin çöküşü gibi temalar harika setler, başarılı oyunculuklar ve kostümler eşliğinde işleniyor. Toplam 6 sezonu bulunan dizinin her bölümü ortalama 1 saat sürüyor.

Tür: Dönem, Dram

IMDb: 8.7 Rotten Tomatoes: %94 Google: %93 Biz Evde Yokuz:

20. The Queen’s Gambit (IMDb: 8.6)

The Queen’s Gambit, Walter Tevis’in 1983 tarihli aynı adlı romanından uyarlanma bir Amerikan dram mini televizyon dizisi. Ama yarattığı sükse ve En İyi Mini Dizi ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında Altın Küre kazanmasıyla bir tv dizisi olmanın ötesine geçti. Hatta öyle ki bir anda dünyada satrança olan ilgi arttı. Anya Taylor-Joy’un Beth Harmon adlı öksüz ve genç bir satranç ustasının başarı hikayesini anlatan dizinin toplam 7 bölümü var.

Tür: Dram, Dönem

IMDb: 8.6 Rotten Tomatoes: %95 Google: %97 Biz Evde Yokuz:

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url