En İyi 5 Dizi 3

11. Stranger Things (IMDb: 8.8)

İzleyenlere 80’ler nostaljisi yaşatan, korku, komedi, fantastik ve dram öğelerini başarılı bir şekilde harmanlayan Stranger Things, Hawkins adlı bir kasabada, bir çocuğun kaybolması ile başlayan gizemli ve fantastik olayları, kaybolan arkadaşlarının izini bulmaya çalışan bir grup çocuk ve ailelerinin başına gelenleri konu alıyor. İnanılmaz sürükleyici, bir gece de bir sezon devirtir. Dizinin en büyük artısı ise sevimli çocuk oyuncu kadrosu, Wionna Ryder ve David Harbour’un başarılı performansları. Bölümler ortalama 50-55 dakika. Şu anda yayınlanmış 3 sezonu var. Dördüncü sezonun Ekim ya da Kasım 2020’de yayınlanması bekleniyor. Biz de dört gözle bekliyoruz.

Tür: Fantastik, Macera

IMDb: 8.8 Rotten Tomatoes: %91 Google: %97  Biz Evde Yokuz: 9.3

12. Black Mirror (IMDb: 8.8)

Drama, macera, hiciv ve bilimkurgu tarzında 3’er bölümlük sezonlardan oluşan İngiliz televizyon dizisi Black Mirror, modern ve dijital çağın yarattığı farklı distopik durumları konu alıyor. İşlediği konular karanlık olduğu kadar mümkün de olduğu için izlerken içinizi sıkıntılar basıyor ama insan kendini izlemekten alamıyor da. Ben içim aşırı karardığı ve gelecek ile ilgili endişelerimi körüklediği için diziyi çok beğenmeme rağmen izlemeyi bıraktım. 2 saatlik özel bir Christmas bölümü de olan dizinin toplam 5 sezonu var. Her bölüm ortalama 2 saat sürüyor.

Tür: Bilim Kurgu, Antoloji

IMDb: 8.8 Rotten Tomatoes: %81 Google: %93 Biz Evde Yokuz: 8.5

13. House Of Cards (IMDb: 8.8)

David Fincher’ın yapımcıları arasında bulunduğu House of Cards, çevirdiği politik entrikalarla ABD’de kongre üyeliğinden en üst mevkiye kadar yükselen Francis Underwood’un hikayesini konu alıyor. Kevin Spacey ve Robin Wright’ın başrolünde olduğu dizide, altıncı ve son sezonda Kevin Spacey’i izlemedik çünkü kendisi hakkında çıkan taciz şuçlamalarından dolayı diziden çıkartılmıştı. Dizinin toplam 6 sezonu var. Bölümler ortalama 50 dakika.

Tür: Dram, Politik

IMDb: 8.8 Rotten Tomatoes: %76 Google: %92 Biz Evde Yokuz: 7.5

14. Better Call Saul (IMDb: 8.7)

Better Call Saul, Breaking Bad’den hatırlayacağınız ceza avukatı Saul Goodman’ın, bir zamanlar Jimmy McGill olduğu zamanda geçiyor ve onun New Mexico, Albuquerque’deki hukuk bürosunu kurmadan önceki davalarını ve sıkıntılarını konu alıyor. Jimmy McGill’i canlandıran Bob Odenkirk gerçekten döktürüyor. Zaten kendisi bu rolü ile Emmy ödülünün de sahibi. Dizinin toplam 5 sezonu var fakat Netflix’te 4 sezonu yayında. Altıncı sezonun dizinin final sezonu olacağı söyleniyor. Bölümler ortalama 45 dakika.

Tür: Suç, Dram

IMDb: 8.7 Rotten Tomatoes: %96 Google: %95 Biz Evde Yokuz: 9

15. Bojack Horseman (IMDb: 8.7)

Bojack Horseman, insan-hayvanların ve insanların bir arada yaşadığı alternatif bir evrende geçen, 90’lardaki bir sitcomla üne kavuşan ama günümüzde ününü kaybetmeye başlamış, depresyonun eşiğinde bir at olan Bojack’in hikayesini anlatan bir animasyon dizi. LA’deki film endüstrisini konu alıyor gibi gözükse de varoluşa, ilişkilere ve kendini gerçekleştirmeye dair çok derin ve başarılı bir irdeleme diyebiliriz. Toplam 6 sezonu var ve bölümler ortalama 25’er dakika sürüyor. 3. sezonun 4. bölümü favorilerimden.

Tür: Animasyon, Komedi

IMDb: 8.7 Rotten Tomatoes: %95 Google: %96 Biz Evde Yokuz: 8.5

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url